«« Első « Előző  1 2 3 4  Tovább » Utolsó »»
A csontritkulás nem fáj, nem okoz semmilyen mozgásbeli változást. Az állapot következményeként bekövetkező törések is csak súlyosan csökkent csontsűrűség esetén jelentkeznek. Ennek megfelelően a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.
tovább »
Jól tudjuk, hogy a karcsú alak nemcsak szép, hanem egészséges is. Ennek megőrzése nagyon fontos, viszont ha ezt pár hét alatt szeretnénk megvalósítani drasztikus fogyókúrával, akkor számolnunk kell annak következményeivel.
tovább »
Kétféle koleszterint különítünk el laborvizsgálatok alapján: a HDL-koleszterin, az úgynevezett "jó" koleszterin, az LDL-koleszterin a "rossz" koleszterin. A magas LDL-koleszterin és alacsony HDL-koleszterin az érelmeszesedés, illetve az annak következtében kialakuló betegségek egyik legfontosabb előjelzője és okozója.
tovább »
Miért hasznosak a koleszterinek, és miért lehetnek ártalmasak? Mi a különbség a HDL- és az LDL-koleszterin között, és milyen szerepet játszanak az érelmeszesedésben? Kérdések, melyekre már fiatalon is érdemes odafigyelni!
tovább »
Gyakran előfordul, hogy valakinek nincsenek súlyos panaszai, mindössze időnként fáradtnak, nehéznek érzi a lábát, vagy éjjel jelentkező lábszárgörcsei vannak, mégis legyint rájuk. Ez azonban tévedés: a visszeresség első tünetei éppen ezek!
tovább »
Korcsoportonként ajánlott szűrővizsgálatok felnőtteknek.


A szűrővizsgálatok elsődleges célja, hogy előmozdítsa tünetmentes egyénekben esetleg fennálló, nem is gyanított betegségek korai stádiumban történő felderítését, a gyógyítás esélyének javítása érdekében.
tovább »
Többnyire a kutya és a macska bőre, szőre, nyála, vizelete vált ki allergiás tüneteket, de lehet a „tettes” a tengerimalac, az aranyhörcsög, a degu vagy más, lakásban tartott kisállat is. A lószőr vagy a nyúlszőr ugyancsak allergénként szerepelhet.
tovább »
Az emberi szervezet belső órája komoly szerepet játszik a hangulat, a teljesítmény és az anyagcsere működésének szabályozásában, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit mikor teszünk. Egy feladatot a megfelelő időpontban végezve csodákra vagyunk képesek, míg ha rossz az időzítés, sokkal gyengébb a hatásfokunk.
tovább »
A burn out, vagyis a kiégés szindróma krónikus érzelmi megterhelések, stresszek nyomán fellépő fizikai, érzelmi és mentális kimerülés, amely a reménytelenség érzésével, célok és ideálok elvesztésével, súlyos esetben depresszióval jár, s melyet a saját személyre, munkára, illetve másokra vonatkozó negatív érzelmek jellemeznek.
tovább »
Terhesség alatt szervezetünk fokozottan érzékeny a hidegre, ám néhány tanács megfogadásával télen is jól érezhetjük magunkat a bőrünkben.
tovább »
«« Első « Előző  1 2 3 4  Tovább » Utolsó »»